top of page
pata de culoare

De ce o pisica Maine Coon?

  1. Pentru ca este mare, robust, salbatic ca infatisare, vesnic incruntat si cu alura de felina iesita la vanatoare si este considerata cea mai mare rasa de pisici domestice din lume.

  2. Pentru frumusete. Corpul sau are o armonie deosebita, fiind dreptunghiular, cu linii drepte si in zona capului, cu labe imense si paroase, cu blana semilunga, uneori cu o coama, urechi mari cu zulufi in varfuri, asemeni linxului.

  3. Pentru temperament. Desi, prin dimensiune, poate fi intimidant, Maine Coon-ul este recunoscut pentru temperamentul prietenos si pentru faptul ca se intelege deosebit de bine in special cu copii si alte animale. De aceea i se mai spune si "Gigantul bland". Pisica Maine Coon este foarte inteligenta, calda si cu un comportament pe alocuri asemanator cu cel al cainelui. Maine Coon-ul este in permanenta apropiere a familiei sale umane, nefiind un animal solitar, este foarte implicat in activitatile familiei si foarte comunicativ. Multi dintre cei care traiesc cu Maine Coon ne-au spus ca sunt total surprinsi de faptul ca sunt „aproape umani”.

  4. Pentru relatia cu copiii. Din experienta proprie si din povestirile zecilor de familii cu copii care au luat un Maine Coon de la noi, putem spune, cu certitudine, ca aceasta rasa este foarte potrivita pentru copii, fiind cele mai calde, prietenoase, "torcaicioase" si jucause pisici pe care l-am vazut vreodata. Extrem de intelegatoare asupra regulilor impuse, foarte inteligente si intelepte, reusind sa-si pastreze calmul chiar si in fata celor mai energici copilasi.

  5. Pentru relatia cu alte animale. Datorita firii sale tolerante, a lipsei de agresivitate, este foarte usor sa imprietenesti un Maine Coon cu alte animalute din casa, fie acestea pisici, caini, arici, porcusori de Guineea si altele. Cel mai adesea, fac echipa la nazdravanii cu prietenii lor cainii 😊.

Daca doriti sa aflati mai multe despre standardul rasei Maine Coon, accesati acest link.

Va invitam pe grupul nostru dedicat rasei Maine Coon pentru a vedea ce impartasesc cei care au bucuria de a avea un pisoi din aceasta rasa. Alaturati-va grupului Maine Coon Mania!

Maine Coon_Chrome

Chrome Magnetism, mascul Maine Coon

Maine Coon_Akira

Akira si catelusa Daisy

Maine Coon_femela_Chocolate 3

Chocolate si prietena ei de joaca

Maine Coon_Haakan

Haakan si bebe

Maine Coon_Olie_Osian Dunes

Osian Dunes, aka Ollie, si partenera de aventuri

Maine Coon_Million_2

Million Stars, femela Maine Coon

bottom of page