top of page

Cine suntem noi, Panco's

Noi suntem familia Panco, o familie cu doi copii si cateva pisicute Maine Coon. Nu suntem o familie normala si asta este evident 😊.

De ce facem lucrul acesta (adica sa avem o felisa si sa crestem pisici Maine Coon)?

Pentru ca ne-am indragostit iremediabil de rasa in 2011, cand ne-am luat primul pisoias cu pedigree si ne-am gandit ca trebuie sa-l inregistram intr-un club, daca e de vita nobila. Si asa am ajuns membri Sofisticat si am participat la primul concurs, la Sofia, unde, dintr-un joc al sortii, am si castigat si ne-am ales in felul acesta cu un hobby pe care aveam sa-l impartasim cu intreaga familie.

Pentru ca pisicutele au adus bucurie in casa noastra. Copiii au crescut cu ele si s-au dezvoltat armonios, cu dragoste, prietenie si simt de reponsabilitate fata de alte suflete. Si suntem fericiti ca putem sa aducem aceasta bucurie si altora. Avem o multumire deplina de fiecare data cand primim mesaje care ne arata cat de multa incantare aduc pisicile noastre in noile lor familii. Avem norocul de parinti de pisicute foarte repsonabili, care le iubesc, le ingrijesc si le rasfata la superlativ!

Pentru ca ne-am facut foarte multi prieteni printre crescatorii din Romania si din afara tarii si, mai ales, printre cei care au devenit parintii adoptivi pentru puiutii nostri. Avem o comunitate puternica in care impartasim sfaturi pentru ingrijirea pisicilor Maine Coon, pozitiile de somn si de yoga, frumusetea si toate micile si marile bucurii din viata de zi cu zi alaturi de un Maine Coon.

Pentru ca ne plac competitiile mult si am strabatut Europa participand la Expozitii Internationale Feline, unde am avut rezultate foarte bune (vedeti Cariera Expozitionala a pisicilor noastre). Facem precizarea ca la expozitii nu se ofera premii in bani, rasplata noastra fiind trofeele, pe care le colectionam 😊.

 

Cum facem lucrul acesta?

Cu responsabilitate, grija, foarte multa munca, si, mai ales, dragoste!

Suntem membri ai Clubului Sofisticat, care este parte a Felis Romania si a Federatiei Internationale Feline (FIFe). Pisicile noastre sunt rasa pura si au pedigree emis de Federatia Asociatilor Feline Felis Romania. Respectam pisicile noastre si regulile de breeding, in acord cu FIFe, si suntem foarte atenti la toate aspectele de sanatate astfel incat sa avem o incidenta a bolilor cat mai mica, sa avem puiuti sanatosi si frumosi. Pisicile noastre au analize efectuate la laboratoare din Germania pentru toate bolile testabile pentru rasa Maine Coon.

Pentru ca ne implicam 100% in acest hobby, invatam despre genetica, probleme medicale frecvente, alimentatie echilibrata, reproducere si alte subiecte de interes si, de asemenea, participam periodic la Seminarii si Conventii nationale si internationale, organizate pentru crescatori.

Avem o curte amenajata special pentru siguranta si distractia pisicutelor, de peste 500 mp, unde ne petrecem diminetile si ne bem cafeaua si unde ne savuram apusurile peste padurea de tei, povestind evenimentele zilei si „barfele” de la birou.

Si, partea cea mai frumoasa, avem grija ca toti puiutii care pleaca de la noi sa fie perfect socializati si sa fie iubitori si dragalasi, sa aiba incredere in ei si sa fie cu adevarat un companion empatic in noul lor camin. Si pentru aceasta „ne sacrificam” si ne jucam cu ei, ii iubim, ii dragalim, ne lasam dezmierdati de concerte de tors pe mai multe voci si altele asemenea 😊.

Desi pentru noi este un hobby, o activitate recreativa (avem amandoi job-uri solicitante), aspiram sa avem cele mai frumoase pisici Maine Coon, dar si cele mai sanatoase, cu un temperament exceptional, crescandu-le intr-un mod cat mai responsabil.

Aici ne gasiti pe retelele de socializare:

Fiica noastra, mereu alaturi de noi la competitii

Pancos - familia la Sofisticat

Familia Panco la Expozitia de pisici

2011-11-19 20.18.52

Prima competitie la care am participat

Panco's_orizontala_8

Plimbam pisica cu caruciorul de papusi

Panco's_orizontala 2

Participare la Campionatul Mondial

Panco's_puiuti

Copiii nostri au crescut cu pisici

  • Facebook
  • Facebook
  • TikTok
  • Instagram
  • YouTube Social  Icon
bottom of page